De val van Amerika

Een vergelijking met de Sovjet-Unie
Dmitry Orlov

Wat overkomt Amerika bij de aanstaande ineenstorting? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen met de val van de Sovjet-Unie? En wat kun je zelf het beste doen als het komt tot een brandstofloos bestaan zonder gezag?

“Orlov heeft een briljant stel hersens. Dit is een lucide denkoefening over wat er in de Verenigde Staten zou kunnen gebeuren in geval van ineenstorting, of deze nu veroorzaakt wordt door olie-afhankelijkheid, schulden of andere tekortkomingen, of simpelweg door de ingewikkeldheid en kwetsbaarheid van het systeem. Verplichte kost voor al degenen die zich verdiepen in kwetsbaarheid en risicobeheersing.” – Nassim N. Taleb, auteur van De zwarte zwaan

“Er zijn niet veel boeken over de op handen zijnde val van de beschaving waarbij je onder het lezen steeds in de lach schiet. De val van Amerika is er één van.” – Bart Anderson, energybulletin.net

“Dmitry Orlov richt zijn scherpe intelligentie op een onderwerp dat slechts weinigen echt onder ogen durven te zien: de komende treurige implosie van de Amerikaanse droom.”

Howard Kunstler, auteur van The Long Emergency

“Wees erop voorbereid dat Dmitry Orlov vaste waarden op zijn kop zet. Maar maak je geen zorgen, zijn frisse kijk is altijd vrolijk verpakt. Dmitry is uniek en levert een enorme bijdrage aan de broodnodige maar achterwege blijvende discussie van ineenstorting en wedergeboorte.”

Jan Lundberg, Culture Change
inhoud
zelfkennis
Filosofie van de eenvoud