Uit de olie

Jeremy Leggett

Jeremy Leggett kent de energiewereld van binnen en van buiten. Als oprichter van de Peakoil Taskforce (een op de overheid gerichte denktank van bezorgde Britse industriëlen) en als voorman van het Carbon Tracker Initiative (een prestigieuze organisatie die zich beijvert om de energierisico’s voor investeerders zichtbaar te maken) benadert Leggett beleidsmakers en ondernemers op het hoogste niveau.

Uit de olie is een persoonlijk verslag van vele, soms hilarische pogingen om het centrum van de macht de werkelijke toestand duidelijk te maken, zodat beslissingen voortaan worden ingegeven door feiten en cijfers, vóór een gezonde aarde en een stabiele wereldeconomie.

Uit de olie is een reis door de menselijke geest, langs muren van ontkenning. Het biedt zinderende hoop, omdat we een nieuw perspectief al in onze handen houden: de duurzame energiemaatschappij. Het is een kwestie van ruimte geven en laten ontkiemen.

‘Ik ken niemand op aarde met zo’n alomvattende, multidisciplinaire kijk op deze zaken. – Stephan Schmidheiny, World Business Council for Sustainable Development

‘Fantastisch – een echte weg naar de toekomst.– Bill McKibben, 350.org

‘Geweldig om te lezen.’ – Stephan Dolezalek, Vantage Point Capital Partners

“Dit is een wel heel goed verteld verhaal. Ik ken niemand op aarde met zo’n alomvattende, multidisciplinaire kijk op deze zaken.”

Stephan Schmidheiny, World Business Council for Sustainable Development

“Om te begrijpen wat er gaande is, moet je eigenlijk een wandelende encyclopedie zijn die overal op het hoogste niveau gewerkt heeft. Zo is het met Jeremy Leggett en hij zet de zaken voor ons op een rij.”

Paul Dickinson, Carbon Disclosure Project
Zelf denken, p. 1-33
Filosofie van de eenvoud