Zaaien met toekomst

Normandië – La Ferme Du Bec Hellouin
Perrine en Charles Hervé Gruyer

Charles en Perrine Hervé-Gruyer waren geen van beiden boer, maar respectievelijk zeeman en jurist. Hun passie voor een leven in contact met de natuur en het platteland zette hen op het spoor van permacultuur en microtuinderijen, wat leidde tot La Ferme du Bec Hellouin in Normandië.
In tien jaar tijd creëerden zij, al pionierend en onderzoekend, een bloeiend boerenbedrijf, en jaarlijks trekken ze vele belangstellende bezoekers. De boerderij heeft ook de belangstelling van onderzoeksschool INRA getrokken en er loopt een landbouwkundig onderzoeksprogramma.
Charles en Perrine hebben op hun boerderij de beste tradities en technieken gecombineerd, puttend uit brede reiservaring en grote belezenheid. Tegelijkertijd verdiepten zij zich ook theoretisch, wat context en visie opleverde. Die combinatie vind je terug in dit boek. Een mix van boerenverstand, ervaring, context en visie. Dit plus hun dromen en reisverhalen maken Zaaien met toekomst tot een vlot leesbaar, inspirerend verhaal.

“Meestal denken we dat je minder speelruimte krijgt als je rekening wilt houden met de grenzen van de planeet. Je gaat van ‘meer’ naar ‘minder’. In de praktijk is het andersom. Want hoe meer je doet om je gewassen te beheersen en te beschermen, des te afhankelijker ze van jou zijn om te overleven…”

“…wat me zo aansprak bij Ferme du Bec is dat Charles en Perrine een overvloed aan voedsel creëren op een stuk land dat nog geen halve koe zou kunnen voeden.”

Stéphane Bellon, INRA
voorbeeld van de inhoud
voorbeeld van de inhoud
Filosofie van de eenvoud